Midden-Betuwe

Nieuwsbrief 22 (juni 2021)

In deze Nieuwsbrief informeren wij U o.a. over de Open Tuindagen en het lopende Tuinkeuringsseizoen, tevens blikken we vooruit naar Gardenista.

In het kader van de corona-bestrijding waren voor onze vereniging bijna geen activiteiten mogelijk, nu moeten we ook de geplande Open Tuindagen helaas laten vervallen.

Het lijkt met het corona-virus de goede kant op te gaan en als er weer wat meer mogelijk is informeren wij U daar natuurlijk over.

 

Open Tuindagen 2021 gaan niet door

Met medewerking van enthousiaste tuineigenaren in onze afdeling zouden 9 tuinen op 19 en 20 juni worden opengesteld. Ondanks de recente versoepeling van de corona-maatregelen mogen slechts vier bezoekers per dag in een tuin worden toegelaten, reden om alsnog te besluiten de Open Tuindagen van onze afdeling niet door te laten gaan.

Indien mogelijk zal naar een gelegenheid worden gezocht deze dagen later in het jaar alsnog te organiseren.

 

Tuinkeuringen

Het Tuinkeuringsseizoen is inmiddels in volle gang. Voor 2021 hebben zich 16 tuineigenaren aangemeld: zes kleine tuinen, vijf grote tuinen en vijf tuinen buiten mededinging.

De eerste ronde is alweer achter de rug met als keurmeesters Martijn van Verseveld en Harmen van de Weggen, Coby Cornelisse en Pieter de Regt, Geerte Hoefakker en Nelis van den Berg. Fotografen zijn Jeannette den Hartog en Annemarieke van den Berg.

Hoewel de digitale presentatie van 2020 met veel enthousiasme is ontvangen, hopen we dat er dit jaar weer een Tuinkeuringsavond kan worden georganiseerd.

 

Gardenista 2021

Dit jaar wordt voor de tweede keer Gardenista georganiseerd. Iedereen is van harte welkom van 22 t/m 26 september op de historische buitenplaats Den Alerdinck te Laag-Zuthem bij Zwolle. De eerste Gardenista, die in Ophemert werd gehouden, trok 15.000 bezoekers, ook dit jaar worden in Laag-Zuthem veel belangstellenden verwacht.

 

Fijne vakantie

Tot zover Nieuwsbrief 22. Laten we hopen dat de corona-maatregelen snel verder zullen worden versoepeld, dan kunnen wij als afdeling Midden-Betuwe weer activiteiten ontplooien.

Vanaf deze plaats wensen wij iedereen een hele fijne vakantie toe. Mocht u op reis gaan: goede reis en een behouden thuiskomst.

 

Namens het bestuur,

Job van Hardeveld, secr.