Midden-Betuwe

Nieuwsbrief 19 (september 2020)

In de vorige Nieuwsbrief moesten wij aankondigen dat de activiteiten t/m 1 augustus niet door konden gaan, we hoopten dat we daarna de draad weer zouden kunnen oppakken.

Helaas is het corona-virus nog steeds in ons midden en het bestuur van de afdeling Midden-Betuwe vindt het voorlopig niet verantwoord om lezingen, bloemschikken en excursies door te laten gaan.

Daarom is besloten de geplande activiteiten op 8 september, 29 september, 13 oktober, 17oktober en 10 november eveneens te laten vervallen.

Het gaat daarbij om:

8 september, Lezing: Hoe hard is winterhard?, Gerard van Buiten

29 september, Bloemschikken met Lisette van de Kolk

13 oktober, Lezing: Australië, Frans van Bussel

17 oktober, Najaarsexcursie: Indian Summer bij Mabo

10 november, Lezing: Engelse Pluktuin, Marieke Nolsen

In overleg met de sprekers zullen wij proberen de vervallen lezingen in het Jaarprogramma van 2021 op te nemen, de deelnemers aan het bloemschikken ontvangen hun betaling retour, ook de Najaarsexcursie zal waarschijnlijk worden doorgeschoven naar het nieuwe seizoen.

Tuinkeuringsavond en bloemschikken december

We hopen dat de Tuinkeuringsavond op 8 december en het Bloemschikken op 15 december wèl door kunnen gaan en zullen U daarover tijdig informeren.

 

Vergeet-mij-nietjes

Deze Nieuwsbrief staat in het teken van het laten vervallen van geplande activiteiten, maar we hebben voor U ook een aantal tips over bezienswaardigheden in de regio die U kunt bezoeken.

Van harte aanbevolen!

 

“De Tuinderij” aan de Molenstraat 46 B in IJzendoorn. Een gezellig aangelegde thee- en pluktuin, geopend op woensdag t/m zaterdag van 9.00 - 17.00 uur. Zij bieden ook leuke arrangementen aan, hiervoor is telefonisch te reserveren noodzakelijk, tel.nr 06-10002419

“Expositie Betuwse kunstenaars” in de Hiense Kerk aan de Waalbandijk 95 te Dodewaard.

Geopend t/m 19 september op woensdag en vrijdag van 13.00 -17.00 en op zaterdag van 11.00-17.00 uur. Er wordt ambachtelijke kunst getoond door o.a. Henk van Tuil en zijn leerlingen, José van Alfen, Anjo de Jong, maar ook door onze Groei & Bloei fotografe Jeannette den Hartog die puur-natuur-foto’s laat zien uit de nabije omgeving.

“Nationaal Fruitpark Ochten” Al eens op het blotevoetenpad gelopen? Of een rondje midgetgolf gedaan? Tot 1 november zijn er toegangstickets te verkrijgen bij de receptie (dagelijks vanaf 09.00 uur geopend)

“De Tuinen van Appeltern” Een dagje inspiratie opdoen of een workshop volgen, de tuinen zijn iedere dag geopend tot en met november.

 

Als u liever niet van huis gaat zijn er via internet veel filmpjes te bekijken met allerlei tuintips op YouTube. Zoek bijvoorbeeld op: groei en bloei, tuinieren.nl, tuinmanieren, bloemschikken, enz. enz.

 

Tenslotte

Het zal U duidelijk zijn dat het bestuur het zeer betreurt dat bijna alle geplande activiteiten uit het veelbelovende Jaarprogramma 2020 moesten worden afgelast maar we rekenen op uw begrip dat we ieders gezondheid belangrijker vinden dan het doorgaan van het Groei en Bloei-programma.

Het bestuur beraadt zich er nog over of zij op een andere wijze iets voor haar leden kan betekenen.

Laten we maar verheugd zijn dat onze gezamenlijke hobby niet wordt gehinderd door corona-perikelen en dat wij zonder belemmeringen van onze tuin kunnen blijven genieten.

 

Namens het bestuur,

Job van Hardeveld, secr.