Groentips & Groeninfo

Recept voor appeltaart met havermout

Benodigdheden: (voor een kleine bakplaat)

1 pond zelfrijzend bakmeel
4 ons gesmolten boter
2½ ons havermout
3 ons bruine suiker
1 ei
zout en kaneel
1 kilo appels (bijv. Elstar)
150 gram gewelde rozijnen
 
Droge ingrediënten eerst mengen (behalve de kaneel), dan boter en ei erdoor scheppen. 
Op beboterde bakplaat de massa uitspreiden.
Hierop de geraspte appels en gewelde rozijnen verdelen.
Kaneel erover strooien.
 
Oven voorverwarmen op 150 graden
Baktijd: 1½ uur
Hete luchtoven op 110 graden  
Baktijd: 1 uur
 
 
Deze taart werd geserveerd in de Kastanjehof, de tuin van
de familie Tomlov, Kapelsepad 2, Lopikerkapel.
www.kastanje-hof.nl

 

U kunt het recept ook downloaden

meer

 

 

 

20
May
Botanie
19
May
De schrik van de straat