Midden-Betuwe

Lezing: Hoe hard is winterhard?

Afdeling:

Midden-Betuwe

Datum:

08-09-2020


Kosten:

€ 3,00

Kosten lid:

Gratis

Locatie:

Helicon VMBO
Industrieweg 4
4041 CR Kesteren

Route

Door: Gerard van Buiten.

In onze tuinen kweken we graag de meest bijzondere planten. Veel van die planten komen uit gebieden met een heel ander klimaat dan het onze en dat zorgt soms voor problemen. Met de winterhardheid bijvoorbeeld. Van sommige planten weten we niet beter dan dat ze bij ons eigenlijk alleen als éénjarige, of alleen als kamerplant te kweken zijn. Van andere soorten is het minder duidelijk. Een plant die bij de één probleemloos de winter doorkomt, legt bij de ander consequent het loodje. Hoe hard is winterhard?

In deze lezing neemt de hortulanus u mee naar verschillende streken in de wereld waar veel van onze sierplanten vandaan komen. Allerlei planten komen voorbij waarvan u misschien niet eens wist dat ze winterhard (kunnen) zijn! We kijken naar de omstandigheden die (mede) bepalen hoe winterhard een plant is. Én we leren trucs om sommige juweeltjes net even beter de winter door te helpen.

Gerard van Buiten is hortulanus van de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht (https://www.uu.nl/botanischetuinen). Hij is al van kinds af aan in de weer met planten, een echte plantenman en een rasverteller.

Help uw planten de winter door!

Meer info:

Aanvang 20.00 uur